1 år med LCHF♥

 

Jag har sedan nyårsdagen 2013, slutat helt med socker i min kost. Ett val som jag mår fruktansvärt bra av! Och som jag inte ångrar en sekund. För ett år sedan, i februari satt jag hemma hos mamma och drack en kopp kaffe. Hon introducerade för mig något som jag just då hade fullt med fördomar om. Något som jag aldrig kunde ana skulle ha så stor påverkan i mitt liv.  Eller för den delen veta att just detta skulle provocera andra människor så.

 

 

LCHF

 

 

Ja, den sammansättningen av bokstäver gjorde att jag blev rasande! Mamma! Du kommer få hjärtinfarkt med allt fett som man trycker i sig i den kosten! 

Men vet ni vad? Jag som person vill ju gärna ta reda på fakta. Så rasande gick jag hem för att googla just LCHF. Och till min förvåning så insåg jag att jag hade fel! 

Bokrean år 2013 var igång och just då behövde jag inspiration för att komma igång med min viktnedgång. Det räckte föga att sluta med bara socker tydligen.

Då hittade jag den här boken: DAGS ATT BLI SMAL MED LCHF! av Katrin Zytomierska

Ja, det var en bok för mig. Läste och insåg att hon fångade mig. Även att hon verkar totalt   rubbad i vissa åsikter! Men hon har kläm på LCHF det kan ingen förneka! 

I samma veva anmälde jag mig till TJEJMILEN. 

Jag kom så sakteliga igång med LCHF och lärde mig mer och mer om min egna kropp. Och absolut om mitt sinne! För är det egentligen inte där som allt börjar? 

Jag insåg också efter ett par månader att LCHF inte är någon diet, utan en livsstil. 

Det handlar om REN MAT. Mat lagad från grunden. Inga tillsatser. Ingen skit. 

Efter hand insåg jag oxå att det här inte är någon quickfix, för ska sanningen fram så finns det inget som heter så! 

Jag satte upp mål med både kosten och träningen. Herregud! Hur ska jag någonsin klara att springa 1 mil!!?? 

Jag är en vanlig människa. Jag blir sugen på GODIS, KAKOR,TÅRTA och framförallt FRALLA. och ja, ibland FUSKAR JAG! Och ja jag är kvinna. Jag lever i cykler, när mensen är på gång så är jag lika sugen som vilken kvinna som helst,som ska ha mens! Och då tillåter jag mig själv att moffa i mig en hel chokladkaka! 

Så tron på lchf har inte alltid varit stark. Min tro på denna livsstil sviktar ibland. Särskilt som oftast när man alltid får frågor och små gliringar om mitt val att INTE äta KOLHYDRATER. 

Jag vet ju hur jag själv reagerade när jag hörde LCHF första gången. Så jag förlåter er som provoceras av mitt val. 

Sen kommer vi tillbaka till träningen. Tjejmilen 2013 gick galant. Ja, jag hade väl velat springa snabbare än 76 minuter, MEN jag sprang! Och dagarna efter, anmälde jag mig till Göteborgsvarvet 2014! Och Nässjö marodören och TJEJKLASSIKERN! 

Nu har jag äntligen dammat av cykeln och säsongen är igång. Nu pendlar jag till jobbet med cykeln. Precis som jag alltid gjort, eller försökt! Jag tränar även upp mina muskelgrupper på gymmet, 5 dagar i veckan. 

All min träning har jag lagt i samband med att jag åker till eller från jobbet. För att få kvällar fria tillsammans med familjen! 

De som upplever mitt livsval som provocerande. Så ska jag försöka dämpa mig. Jag ska försöka vara lite mindra JAG/mig själv. Jag ska inte gå med i grupper på facebook där man måste skriva in hur många pass i veckan man gör eller komma direkt från gymmet till jobbet eller tvärtom. Jag ska äta alla mina LCHF MÅL undangömt för att inte provocera andra? 

Ibland bara undrar jag varför jag upplevs så provocerande. Utan att jag någonsin har menat någon, något illa. Aldrig, ALDRIG.

Ibland undrar jag varför kost och träning kan upplevas provocerande? 

Jag kämpar ju bara för min egna hälsa. För att nå mina mål.

Ni andra, mina medmänniskor.  Ni får leva era liv hur ni vill. Jag lägger mig inte i. 

Nu ska jag ha en riktigt skön helg! Med mycket god LCHF MAT OCH TRÄNING! 

 

 

1 mar 2014