Så mycket Måndag

Vaknar upp efter jobbhelg, 30 timmar på jobbet komprimerat på 3 dagar! TRÖTT! 

Barnen ska iväg till skolan. 30 min till de ska komma iväg. Påklädda, mätta och packade väskor! 

Ok steg ett, medan de klär sig,  går jag ner i köket. Fram med frukost!

Smör, check! Mjölk, check! Ost, check! Bröd, SLUT!(ok, det fanns en smörgås resten var typ lite grönt) Morgonhumöret börjar infinna sig. Tittar efter havregryn. GRÖT, det älskar barnen! Havregryn, SLUT! Ägg, SLUT! Ok. Mamman har inte fått kaffe. Mamman är hungrig. Mamman är trött. Ungefär här bryter mamman ihop.!!! ○@×#$/÷×+!÷&€¥&=€!!!!!!! 

Hittar smörgåsrån långt inne i skafferiet. Nöden har ingen lag. Bättre än inget. Idag är första dagen det känns bra att barnen äter lunch kl 11 i skolan!!! 

Väskorna ska packas. En står oklädd och glor in i spegel. Ungefär här har den andra fortfarande inte hittat sin väska.  Ticktackticktack. Mammans humör börjar svaja igen. 20 min till skolan börjar. I väskan ligger veckobrevet där det står ev avvikelser. Mamman får ett utbrott. Helt plötsligt kommer lillebror med en fullbajsad blöja. Och någonstans där så säger den som stått och glott på sig själv i spegeln att; menar ni den här väskan? Och plockar fram väskan som att hon hela tiden visste var den var. Åh. Galen. 15 min till skolan börjar. UT! Gå! Skynda! Puss! Kram! 

 

Det är måndag. En sån där riktig måndag. Och jag orkar inte ens tänka på att planera mitt liv, vårt liv. Kaos med Obekväm arbetstid. Ja, eller? 

 

Pst. Skickar efter papper på FA-skattesedel inom kort..... 

 

 

10 nov 2014